04

ÁRAK ÉS 

TUDNIVALÓK

Üzleti portréfotózás

Az vállalati portré fotózás árazása meglehetősen egyszerű és letisztult, a lefotózott emberek számától függ. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy kb. 4 óra nettó munkaidő alatt körülbelül 20 főt lehet lefotózni, amennyiben mindenki rendelkezésre áll egy adott időbeosztás szerint.

 

Ilyen esetben a fotózás díja 5.000 Ft / fő

Minden fotózásnál egyszeri 25.000 Ft-os alapdíjat kell még fizetni, mely magába foglalja a kiszállást, a helyszíni stúdió felállítását és az asszisztenciát. Amennyiben műteremben fotózunk és nem helyszínen, úgy a műterembérlés díját. 20 vagy több fő fotózása esetén az alapdíjat elengedjük.

  • Sminkes közreműködése esetén a felár

  • férfiak esetén 2.000 Ft / fő (férfiak esetén is javallott egy alapozás),

  • hölgyek estetében 5.000 Ft / fő.

További feláras szolgáltatások:

  • Helyszíni megtekintés és kiválasztás: 500 Ft / fő

  • Portréretus: 500 Ft / kép

  • Cserélhető hátterű fotók: 2.500 Ft / kép

  • Képek rendszerezése név szerint: 500 Ft / fő

A feltüntetett árak nettó árak.

Ipari és arculati fotózás

Az ipari és arculati fotózás, illetve termékfotózás díja rendkívül változó, így pontos árat csak az egyes munkák részletei ismeretében tudunk adni.

Ettől függetlenül nagy általánosságban elmondható, hogy a fotózások munkadíja nagyjából 20.000 Ft / óra körül szokott mozogni. Fontos tudni, hogy ez csak a munkadíj és nem foglalja magába a fotók felhasználástól függő szerzői jogdíjat. Utóbbi tekintetében egy weboldal dekorációhoz kötött fotófelhasználás például a legolcsóbb kategória, a másik véglet pedig egy országos, vagy nemzetközi all-media felhasználásra szánt reklámfotó licensze.

Termékfotózás esetében is hasonló a helyzet. Egy egyszerű, könnyen bevilágítható webshopfotó jóval olcsóbb, mint egy reklámcéllal készült, kreatívan bevilágított és komponált termékfotó, mely magazinokban jelenik meg, vagy épp óriásplakáton. 

Rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás, konferencia fotózás, tréningek és egyéb céges események fotózásának díjazása az alábbiak szerint alakul:

A rendezvény 1. órájának díja 30.000 Ft

A második órától minden megkezdett óra díja 15.000 Ft

A kiszállás díja Budapesten és 30km-es körzetében díjmentes. Egyéb esetben a kiszállás díja 60 Ft/km.

A fenti munkadíj egy fotósra érvényes. Több fotós esetén az ár normál esetben a szükséges fotósok számával szorzandó.

A fotózás díjának fizetése számla ellenében történik, mely lehet alanyi adómentes (0% áfás) számla, vagy 27%-os áfás számla az ügyfél igénye szerint.